از چند ماهگی به نوزادان آجیل بدهیم؟ (میزان و طریقه مصرف)

از چند ماهگی به نوزادان آجیل بدهیم؟

وقتی نوبت به معرفی غذاهای جامد به کودکان می‌رسد، شما حق دارید که نگران باشید و در مورد چیزهایی که در دسترس نوزاد خود قرار می‌دهید مراقب باشید. غذای جامد برای نوزادان و بدن آنها تازگی دارد، ممکن است غذا را با موفقیت هضم کنند و یا به طور غیرمنتظره‌ای به مواد خاصی که در آنها وجود دارد واکنش نشان دهند. این امر در مورد معرفی هر نوع آجیلی به نوزادتان نیز صدق می‌کند، درحالی‌که مصرف آجیل تهدیدی مستقیم برای کودکان محسوب نمی‌شود، اما شما باید بررسی کنید که آیا آجیل برای نوزاد شما واکنش آلرژیک دارد یا خیر. در این مقاله از سایت آجیل و خشکبار روغنی همراه ما باشید تا بررسی کنیم که از چندماهگی به نوزادان آجیل بدهیم؟

از چند ماهگی به نوزادان آجیل بدهیم؟
نوزاد و مصرف آجیل

آیا آجیل برای نوزادان بی خطر است؟

آجیل یکی از محصولات طبیعی است که در سراسر جهان یافت می‌شود. وقتی آجیل به روش‌های مناسب سن، تغذیه شود، معمولاً ممکن است برای نوزادان بی‌خطر باشد و همچنین ازآنجایی‌که آجیل به طور طبیعی در رژیم غذایی بسیاری از افراد ادغام می‌شود، دادن آنها به کودک نیز خطرناک نخواهد بود. بااین‌حال، باتوجه‌به ماهیت آلرژی‌زا بودن آنها، کارشناسان توصیه می‌کنند قبل از معرفی آجیل به نوزادان با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

آجیل را می‌توان از حدود 9 تا 10 ماهگی وارد رژیم غذایی کودک کرد. اما شما باید این کار را تنها پس از بررسی با متخصص اطفال کودک خود انجام دهید. همچنین باید بررسی کنید که آجیل‌ها به چه شکلی باید برای کودک شما معرفی شوند.

چه زمانی می توانید آجیل را به کودک خود بدهید؟

چه یک بادام زمینی یا گردو باشد و یا یک بشقاب کامل از آجیل های مختلف، دانستن زمان مناسب برای معرفی آجیل به کودکتان بسیار ضروریست.

همان‌طور که اشاره کردم، وجود آلرژی در مصرف آجیل بسیار رایج است، و این می‌تواند شما را کمی سردرگم کند. بااین‌حال، بهتر است که در ابتدا اجازه دهید کودکتان به سایر مواد غذایی جامد عادت کند و سپس آجیل را در رژیم غذایی آن اضافه کنید.

شما می‌توانید از 9 یا 10 ماهگی به کودک خود آجیل بدهید و یا صبر کنید از یک‌سالگی به بعد آجیل را معرفی کنید. البته برخی از والدین نیز پس از گذشتن از سنین کودکی (بعد از 3 سالگی) آجیل را به رژیم غذایی کودک خود اضافه می‌کنند.

فواید تغذیه‌ای آجیل برای نوزادان

فواید تغذیه‌ای آجیل برای نوزادان
فواید تغذیه ای آجیل برای نوزادان

انواع آجیل‌ دارای مواد مغذی و فواید سلامتی زیادی هستند و می‌توان آنها را به روش‌های بی‌شماری در رژیم غذایی کودک گنجاند.

  • بسیاری از مغزها مانند بادام زمینی و پسته حاوی رسوراترول هستند. این ماده به افزایش سیستم ایمنی بدن آنها کمک می کند.
  • گنجاندن منظم آجیل در رژیم غذایی کودک به تقویت عملکرد و رشد مغز او کمک می‌کند.
  • آجیل‌ها معمولاً حاوی چربی‌های غیراشباع هستند. این چربی‌ها در مقایسه با سایر انواع چربی‌ها برای بدن بسیار مفید هستند.
  • برای خانواده‌هایی که عمدتاً گیاهخوار هستند، آجیل مقدار لازم پروتئینی را که معمولاً بدن کودک به آن نیاز دارد، تأمین می‌کند.
  • آجیل همچنین حاوی عناصر فیبری کافی است که می‌تواند به مراقبت از یبوست و تحریک هضم در نوزاد کمک کند.
  • برخی از آجیل‌ها نیز حاوی مقدار مناسب فسفر هستند. فسفر نقش کلیدی در رشد مؤثر دندان‌ها و استخوان‌ها در نوزادان دارد.
  • گردو به‌عنوان یک ذخیره غنی از اسیدهای امگا 3 شناخته شده است که برای حفظ سلامتی و گردش خون مناسب بسیار ضروری است.
  • وجود ویتامین  E، فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف در یک دسته از آجیل باعث می‌شود که مواد زائد داخل بدن نوزاد به طور مؤثری دفع شوند.

پیشنهادی: برای بازدید از آجیل سازمانی و راهنمای خرید آن کلیک کنید.

نحوه معرفی آجیل به نوزادان

وقتی کودک شما به مصرف غذاهای جامد علاقه نشان داد، می‌توانید به‌آرامی آن را برای مصرف آجیل آماده کنید. پس از تأیید پزشک اطفال، آجیل را به روش‌های مناسب سن، به کودکتان معرفی کنید. برای نوزادانی که تازه شروع به خوردن مواد جامد کرده‌اند، آجیل را به‌عنوان پودر آجیل اضافه شده به شیر مادر یا شیرخشک استفاده کنید. همچنین می‌تواند از آرد آجیل برای تهیه کیک، پنکیک یا فرنی استفاده کنید.

دقت کنید که ما آجیل را به طور کامل می‌خوریم، اما برخی از آجیل‌ها ممکن است باعث خفگی بچه‌ها شوند؛ بنابراین، خردکردن آجیل به قطعات کوچک یا حتی به‌صورت پودر می‌تواند راهی عالی برای اضافه‌کردن آجیل به رژیم غذایی کودک شما باشد.

هنگامی که کودک شما با طعم و قابلیت هضم آجیل سازگار شد، می‌توانید از کره آجیل استفاده کنید، کره بادام‌زمینی، کره پسته، بادام درختی و یا کره فندق را روی یک‌تکه نان به او بدهید.

آلرژی به آجیل در نوزادان

واکنش آلرژیک چیزی است که اکثر والدین را از معرفی آجیل به کودک خود دور می‌کند. آلرژی به بادام‌زمینی و آجیل درختی شایع است. اصطلاح آجیل درختی به آجیل‌هایی مانند بادام، بادام‌هندی، فندق، ماکادمیا، گردو، پسته اشاره دارد. بادام‌زمینی و آجیل درختی حاوی پروتئین‌هایی هستند که می‌توانند در سه درصد از کودکان واکنش آلرژیک ایجاد کنند.

معمولاً کودکی که به بادام‌زمینی یا سایر آجیل‌ها حساسیت دارد فقط واکنش خفیفی نشان می‌دهد. بااین‌حال، بادام‌زمینی و آجیل (به‌ویژه بادام‌هندی) یکی از علل شایع آنافیلاکسی هستند. آنافیلاکسی شدیدترین شکل واکنش آلرژیک و تهدیدکننده زندگی است.

آلرژی به آجیل در نوزادان
آلرژی به آجیل در نوزادان

آلرژی به بادام‌زمینی و آجیل‌های گفته شده در افرادی که سایر بیماری‌های آلرژیک مانند تب یونجه، آسم و اگزما دارند، شایع‌تر است. کودکان مبتلا به آلرژی به آجیل ممکن است به مواد غذایی دیگر مانند شیر، تخم‌مرغ، و سایر انواع آجیل نیز حساسیت داشته باشند.

آلرژی به بادام‌زمینی و آجیل درختی در کودکان خردسال شایع‌تر است، اما آلرژی می‌تواند در هر سنی حتی در بزرگسالی ایجاد شود.

آجیل که ممکن است باعث آلرژی شوند

درحالی‌که ممکن است یک دسته از آجیل‌های روزمره معمولاً برای بچه‌ها بی‌خطر باشند، آجیل‌های درختی معمولاً شانس بیشتری برای آلرژی دارند. بعضی از آنها … هستند:

  • پسته
  • فندق
  • بادام‌هندی
  • بادام‌ها
  • گردو

جلوگیری از آلرژی به آجیل در کودکان

بر اساس مطالعات اخیر، شواهد قوی وجود دارد مبنی بر اینکه آشناکردن نوزادان در معرض خطر با بادام‌زمینی در سنین 4 تا 6 ماهگی ممکن است خطر ابتلا به آلرژی غذایی را تا 80 درصد کاهش دهد. نوزادانی که در معرض خطر ابتلا به آلرژی بادام‌زمینی هستند، شامل کسانی هستند که اگزمای خفیف تا شدید، آلرژی به تخم‌مرغ یا هر دو دارند. قبل از اینکه کودک خود را با بادام‌زمینی آشنا کنید، بهترین روش این است که با پزشک کودک خود مشورت کنید.

راه‌های هوشمند برای گنجاندن آجیل در رژیم غذایی کودک

راه‌های هوشمند برای گنجاندن آجیل در رژیم غذایی کودک
کودک و آجیل

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای گنجاندن آجیل در رژیم غذایی کودکتان، استفاده از پودر آجیل برای نوزادان است. این پودر را می‌توان به روش‌های مختلفی در تهیه غذای کودک معرفی کرد، از جمله:

  • می‌توانید از پودرهای آجیل استفاده کنید و آنها را در غذای کودک خود بپاشید یا می‌توانید با آرد آجیل فرنی بپزید.
  • کره‌های آجیل (مانند کره بادام‌زمینی یا کره پسته) نیز عالی هستند، ازآنجایی‌که کره‌های آجیل می‌توانند بسیار غلیظ و چسبنده باشند، آن‌ها را به‌صورت نازک روی نان نرم یا نوار موز پخش کنید، آن‌ها را در بلغور جو دوسر بریزید، به ماست اضافه کنید یا با کمی آب رقیق کنید و هر بار مقدار کمی را روی قاشق بگذارید.
  • استفاده از پودر آجیل در آماده‌سازی هر نوع غذای له شده نوزاد که می‌تواند طعم بهتری با آجیل داشته باشد.
  • مقدار کمی پودر را با شیر مخلوط کنید تا ارزش غذایی آن به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد.
  • می‌توانید بادام یا بادام‌هندی یا کره بادام‌زمینی را روی نان تست بمالید و به فرزندتان بدهید.

فواید آجیل بسیار گسترده است و طعمی که با گنجاندن آنها در غذاهای خاص به ارمغان می‌آورد بسیار قابل‌توجه است. با حفظ سطح احتیاط و معرفی آجیل تنها پس از آماده‌شدن کودک برای خوردن آنها، می‌توانید مطمئن شوید که برای او بی‌خطر هستند و در نتیجه انتخاب‌های غذایی موردعلاقه او را افزایش دهید.

چه آجیل‌هایی را می توان به کودک معرفی کرد

از چند ماهگی به نوزادان آجیل بدهیم؟
چه آجیل هایی را می توان به کودک معرفی کرد

تمام آجیل‌ها (دانه‌ها) را می‌توان به روشی ایمن به کودک معرفی کرد. برخی از آجیل‌ها / دانه‌های رایج برای تغذیه کودک عبارت‌اند از:

  • بادام‌زمینی
  • بادام‌ها
  • بادام‌هندی
  • تخمه
  • دانه‌های کنجد
  • فندق
  • آجیل ماکادمیا
  • پسته

جایگزین های آجیل برای نوزادان

اگر قرار نیست آجیل در خانه شما استفاده شود، می‌توانید به‌جای آن دانه‌هایی را به کودکانتان معرفی کنید که کمتر احتمال آلرژی‌زایی دارند.

یک راه خوب برای سرو دانه‌ها برای نوزادان 4 تا ۶ماهه این است که آنها را به‌صورت پودر درآورید و با سایر غذاها مخلوط کنید یا آنها را به‌عنوان کره‌ای روی نوارهای نان تست، یا موز سرو کنید.

جایگزین های آجیل برای نوزادان

می‌توانید کره آفتاب‌گردان یا کره دانه کنجد را در از فروشگاه‌های مواد غذایی پیدا کنید، فقط در صورت امکان به دنبال مواردی باشید که شکر و نمک اضافه ندارند.

هنگامی که کودک شما به‌اندازه کافی بزرگ شد و توانست دانه‌های کامل مصرف کند، می‌توانید دانه‌های چیا، شاهدانه و کتان و همچنین دانه‌های آفتاب‌گردان، تخمه‌کدو تنبل و دانه‌های کنجد را در وعده‌های غذایی کودکتان بگنجانید.

نتیجه گیری

ما در این مقاله از سایت آجیل و خشکبار روغنی به این سؤال پاسخ دادیم که از چندماهگی به نوزادان آجیل بدهیم؟ و سعی کردیم تمامی موضوعاتی که ممکن است برای مادران، در هنگام دادن آجیل به کودکانشان مهم و دلهره‌آور باشد را بررسی کنیم. شما می‌توانید برای خرید آجیل‌های مرغوب و تازه برای نوزادتان به سایت ما مراجعه نمایید.

zahrarezayi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *