حتماً شما هم شنیدهاید که به افراد دیابتی توصیه میشود بهجای مصرف قند و شکر، توت خشک را در کنار چای مصرف کنند. اگر برایتان سؤال است که دیابتیها توت خشک بخورند یا نه؟ حتماً این مقاله از سایت آجیل و خشکبار روغنی را بخوانید. میوههای خشک و توتها یک میانوعده سالم، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی هستند و به همین دلیل در رژیم غذایی بیماران مختلف استفاده میشود.
توت خشک و دیابت
از مهمترین خواص توت خشک میتوان به خواص آن برای دیابت اشاره کرد. ازآنجاییکه توت خشک حاوی قند بسیار کمتری نسبت به میوههای خشک مشابه دیگر هستند، افراد مبتلا به دیابت میتوانند آن را جایگزین شیرینیها و خوراکیهایی کنند که قند زیادی در ساختار خود دارند.
پژوهشها ثابت کردهاند، ترکیبات موجود در توت خشک به نام (دئوکسی نو جیری مای سین) از قابلیت پایدار ساختن سطح قند خون و جلوگیری از جهش و افتهای ناگهانی برخوردار است.
این ترکیبات با آهسته کردن سرعت شکستن مولکولهای قند در روده. جذب شکر و کربوهیدراتهای دیگر از دیواره روده جریان خون را آهسته میکنند. در واقع این کار به بدن اجازه میدهد که سطح قند خون را کاهش و درنهایت آن را پایدار کند.
دیابتیها از توت خشک چطور استفاده کنند؟
در هر 100 گرم توت تازه، حدود 10 درصد وزن آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد. پس دقت کنید که وقتی میگیم 10 درصد وزن توت تازه کربوهیدرات است، یعنی 88 درصد وزن توت را آب تشکیل میدهد، بنابراین وقتی توت خشک میشوند در واقع 60-70 درصد وزن توت کربوهیدرات است.
پس مقدار مصرف توت خشک برای افراد دیابتی خیلی مهم است. اینطور نیست که بهراحتی هر مقداری دلخواهی از توت و یا میوه خشک را مصرف کنید. به توصیه متخصصان تغذیه شما اگر قند کنترل شدهای دارید، میتوانید بهاندازه یک قاشق غذاخوری سر صاف توت خشک همراه چای، بهعنوان شیرینی روزتان در نظر بگیرید.
خواص توت از نظر طب سنتی
از نظر طب سنتی توتها برای ریه بسیار مناسب هستند. این ماده غذایی برای درمان بیماریهای ریوی و سرماخوردگیهای مزمن مؤثر است. همچنین خون باکیفیت در بدن تولید میکند. طبع توت خشک گرم و تر است که بهترین طبع برای بدن انسان است.
توت رطوبت بسیار خوبی را به بدن مخصوصاً مغز میرساند. باتوجهبه نیاز مغز به رطوبت مناسب و معتدل این میزان رطوبت برای مغز بسیار مفید است.
پیشنهادی: برای بازدید از آجیل سازمانی و راهنمای خرید آن کلیک کنید.
فواید مصرف توت خشک برای افراد دیابتی
بانک مواد مغذی
توت خشک یک مکمل غذایی است. توتها حاوی مقدار زیادی آب، کربوهیدراتها، ویتامینها، کاروتنوئیدها و ریزمغذیها هستند که میتوانند به طور مؤثر حجم خون را افزایش دهند. مهمتر از همه، توت خشک یک ماده مغذی تقویتکننده است که میتواند به رژیم غذایی اضافه شود و به درمان فشارخون بالا یا بیماریهای زنان کمک کند.
مصرف توت خشک تقویت کننده کلیه و کبد
مصرف توت سفید برای تقویت عملکرد و کارایی کبد و کلیهها مؤثر است. توت ویتامین و مواد مغذی را وارد خون میکند. ترشح بزاق و مایعات بدن را افزایش میدهد و همین امر برای کمبود مایعات بدن و خشکی روده با یبوست ایدئال است.
پیشگیری از سرطان با توت خشک
توت خشک سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف ضدسرطان از جمله آلکالوئیدها فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است. همچنین گفته میشود توت و انگور هر دو جزو میوههای بسیار خوشمزهای هستند که منبع بسیار عالی از فیتونوترینتی به اسم رزوراترول است. این مادهٔ غذایی گیاهی بسیار خوشمزه، نقش مهمی در پیشگیری از بهوجودآمدن سرطان دارد.
توت و کاهش فشار خون
مصرف توت به دلیل پتاسیم و منیزیم موجود در آن و آنتیاکسیدان رزوراترول سبب کاهش فشارخون میشود. ویتامینها و کربوهیدرات موجود در توت خشک حجم خون را در بدن افزایش میدهند به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که بیماری فشارخون دارند بسیار مفید است.
پیشگیری و درمان کم خونی با توت خشک
از دیگر خواص توت خشک داشتن مقادیر بالایی از آهن است. توت سفید سرشار از آهن است و از این طریق مصرف آن برای درمان کمخونی میتواند بسیار مفید باشد. همچنین مصرف توت سفید در درمان بیخوابی ناشی از کمخونی نیز مفید است.
کاهش وزن و لاغری با مصرف توت خشک
ازآنجاییکه توت خشک دارای مقادیر غنی از فیبر است و میتواند به کنترل اشتها و کاهش پرخوری کمک کند در اکثر رژیمهای لاغری از آن استفاده میشود. فیبر موجود در توت خشک برای کاهش کلسترول خون بسیار مفید است و موجب تسریع هضم غذا میشود.
درمان آلرژی با مصرف توت خشک
حساسیتهای فصلی دارای عوارضی است که موجب میشود تا مدتها فرد از این مسئله رنج ببرد از جمله این ناراحتیها میتوان به خارشهای درازمدت ریزش آب بینی و ریزش اشک و عطسه مخصوصاً در اوایل صبح اشاره کرد.
همانطور که در مطالب قبل اشاره کردیم توت یک میوهٔ سرشار از انواع ویتامینهاست. ویتامین c موجود در توت خشک علاوه بر پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا، نقش قابلتوجهی در درمان آلرژی دارد.
توت خشک سلامت و زیبایی مو را بهبود می بخشد
یکی دیگر از فواید توت خشک شده برای انسان. بهبود وضعیت مو و بازگرداندن رنگ طبیعی آن است. توت خشک، علاوه بر بسیاری از مواد مغذی ضروری در بدن، حاوی موادی است که برای موها بسیار مفید است و میتواند رشد آنها را تحریک کند، بنابراین به سیاهشدن موهای خاکستری کمک میکند.
منبعی غنی از فیبر
یک وعده توت خشک حدود 20 درصد از مقدار توصیه شده فیبر را تأمین میکند. اکثر مردم معمولاً بسیار کمتر از مقدار توصیه شده فیبر در روز مصرف میکنند؛ بنابراین مصرف توت خشک بهعنوان میانوعده یکی از بهترین راهها برای افزایش مقدار فیبر در رژیم غذایی شما است.
این میوه خشک خوشمزه منبع ایدهآلی برای فیبر محلول و همچنین فیبر غیرمحلول است. فیبر محلول به کنترل قند خون و کاهش سطح کلسترول خطرناک کمک میکند، درحالیکه فیبر غیرمحلول برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است.
تقویت سیستم ایمنی
یکی دیگر از نقشهای توت خشک در دیابت تقویت سیستمم ایمنی است. بدن انسان به طور طبیعی ویتامین C تولید نمیکند و به همین خاطر این ویتامین باید با مصرف غذاها تأمین شود. ویتامین Cدر بدن انسان نقشهای مهمی دارد. یکی از نقشها و در واقع یکی از فواید توت خشک و ویتامین C موجود در آن، تقویت سیستم ایمنی است.
برخی از انواع اصلی سلولهای سیستم ایمنی دارای میزان زیادی از ویتامین C هستند. علاوه بر این، ویتامین C باعث تقویت سلولهای سفید و عملکرد آنها میشود.
مضرات احتمالی توت خشک
مصرف بیش از حد و زیاد این میوه میتواند مضر باشد و سبب بروز مشکلاتی نظیر اسهال و دلدرد شود. بهتر است افرادی با طبع گرم از این میوه پرهیز کنند.
کلام اخر
پس دانستیم توت خشک جزوی از خشکبار است جایگزین مناسبی برای تأمین قند مصرفی بدن بیماران دیابتی است به شرطی که در مصرف آن تعادل داشته باشید و از زیادهروی پرهیز کنید استفاده از این میوه خوشمزه و مفید برای همه اشخاص مناسب است. اما با این تفاوت که بیماران دیابتی روزانه فقط 1 الی 2 قاشق غذاخوری میتوانند استفاده کنند.
نکته مهمی که توجه داشتن به آن خالیازلطف نیست این است که پیشنهاد میکنیم از توت تازه استفاده کنید چرا که توت تازه نسبت به توت خشک از قند کمتری برخوردار است.