فواید بی نظیر میوه سنجد برای سلامتی بدن

خواص و فواید بی نظیر میوه سنجد برای سلامتی بدن

در این‌ مطلب میخواهیم باهاتون در مورد خواص بی نظیر سنجد صحبت کنیم. سنجد یکی از میوه های بسیار مفیدیه که طبع خشک و سردی داره، این میوه پر خاصیت از زمان های بسیار قدیم توسط ایرانیان مصرف میشده و در اعیاد سنتی جایگاه خواصی بر سر سفره های پذیرایی داشته. سنجد در صنایع دارویی، بهداشتی، عطر سازی، غذایی و چوب مورد استفاده قرار میگرد، در ادامه این مطلب از سایت آجیل و خشکبار روغنی با ما همراه باشید تا تمام خواص و فواید سنجد رو بهتون بگیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند

  • خواص سنجد بر سلامتی
  • خواص پودر سنجد در درمان پوکی استخوان و ترمیم مفاصل
  • پودر سنجد را چطور تهیه کنیم؟
  • مصلح سنجد در طب سنتی چیست؟
  • عوارض مصرف سنجد
  • روش مصرف سنجد

خواص سنجد برای سلامتی

میوه سنجد از زمان های گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته. رویشگاه این درخت به دلیل سازگاری آن با محیط های مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالیست. به طور کلی سه نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که دو نوع آن در ایران موجود است.

خواص سنجد برای سلامتی
خواص سنجد

بهترین اثر سنجد رفع کمبود ویتامین  C بدن است. و خوردن آن از ورود عفونت به بدن پیشگیری میکند. میوه سنجد قابض و برطرف کننده اسهال است. بخاطر وجود ویتامین k نیز، سنجد ضد خونریزی می باشد. سنجد رفع کننده سموم معده و روده می باشد. بادشکن و مقوی قلب است. سنجد برای کسانی که نرمی و پوکی استخوان دارند نیز مفید است.

 خواص سنجد و اثرات ضد التهابی و ضد درد

مطالعات مختلف تاثیر عصاره سنجد در درمان درد و التهاب را نشان داده است. فلانویید های موجود در سنجد نقش اساسی این درمان را بر عهده دارند. به طور کلی مهمترین کاربرد پزشکی این میوه تاثیر ضد درد آن است. به همین دلیل برای افرادی که دچار نرمی استخوان و پوکی استخوان هستن بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید
آجیل ها چند نوع هستند و چه خواصی دارند؟

فواید سنجد بر سرماخوردگی

سنجد سرشار از ویتامین c است. که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، گلو درد، سرفه و تب مفید است.

خواص سنجد بر سنگ کلیه

خاصیت ضد درد و التهاب سنجد ثابت شده است. علاوه بر این سنجد، یک ادرار آور طبیعی است که با پاک سازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک میکند.

خواص ضد باکتریایی سنجد

عصاره موجود در سنجد با جلوگیری از رشد باکتری ها آنها را متوقف می سازد، زیرا این عصاره تاثیر آنتی بیوتیکی دارد.

فواید سنجد
میوه سنجد

سنجد مفید برای کبد چرب

خاصیت ضد التهابی قوی در سنجد به عنوان یک ادرار آور قوی و طبیعی عمل میکند و با پاک سازی وسم زدایی کبد در درمان بیماری های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب موثر است.

فواید سنجد برای درمان زخم

عصاره سنجد در داروهای قارچی به یک بهبود دهنده زخم معروف است. علاوه بر خاصیت درمانی کاهش دهنده التهاب  قابلیت بهبود و درمان زخم نیز از مهمترین خواص سنجد محسوب میشود، عصاره میوه سنجد در بسته شدن سریع محل زخم به خوبی تاثیر میگذارد.

تاثیر سنجد بر آرامش عضلانی

مطالعات مختلف بر روی موش ها نشان داده که عصاره سنجد مانند دارو دیازپام عمل میکند و موجب آرامش بدن میشود.

جوان سازی پوست صورت با مصرف میوه سنجد

ویتامین c بسیار و آنتی اکسیدان های بسیار موجود در سنجد موجب افزایش کلاژن میشود و در نتیجه به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی آن کمک میکند.

سنجد مفید برای مو است

برای تقویت موها و افزایش ضخامت آنها برگ های سنجد را در روغن زیتون بجوشانید به طوری که برگ ها نرم و له شوند، سپس از این روغن برای ماساژ پوست سر استفاده کنید.

خواص و فواید سنجد برای سلامتی
Elm

پیشنهاد میکنم برای داشتن موهایی سالم مقاله خواص تخمه آفتاب گردان برای مو را نیز مطالعه کنید.

سنجد پخته شده در روغن زیتون‌ برای رفع درد مفاصل، رفع خارش پوست و افزایش رشد موها موثر است.

لاغری و کاهش وزن با سنجد

سنجد فیبر بسیار زیادی دارد به همین دلیل با مصرف آن اشتها کمتر شده و از پر خوری جلوگیری می کند در نتیجه در کاهش وزن و لاغری موثر است.

رفع تهوع و استفراغ با مصرف میوه سنجد

مکانیزم مهار صفرا در سنجد باعث میشود که  معده تقویت شده از بروز تهوع و استفراغ جلوگیری میکند. افرادی که دچار حالت تهوع صبحگاهی هستن، مزه دهان آنها تلخ است، مانند افرادی با مزاج گرم و خشک، بهتر از پس از بیدار شدن از خواب ۲ تا ۳ عدد سنجد مصرف کنید. این خاصیت برای زنان باردار که حالت تهوع دارن بسیار مفید است، سنجد همچنین برای رفع سموم معده و روده بسیار مناسب است.

بیشتر بخوانید
انجیر خشک، خواص و راهنمای خرید آن

تاثیرات سنجد در رفع اختلالات جنسی

در طب سنتی مصرف دمنوش تهیه شده از سنجد یا جوشانده سنجد را در درمان برخی از اختلالات جنسی به ویژه در زنان موثر می دانند.

تاثیر سنجد در درمان اختلالات جنسی زنان و حتی اضطراب آنها هنگام رابطه زناشویی به اندازه ای است که تحقیقات بسیاری در مورد تاثیرگل،‌گیاه و میوه سنجد انجام شده است و حتی از آنها در تهیه کپسول هایی به صورت صنعتی برای عرضه به مردم در داروخانه ها استفاده میکند.

سنجد برای قلب و عروق

افرادی که از بیماری های قلبی و عروقی رنج میبرند میتواند با مشورت پزشک خود از خواص مصرف سنجد بهره مند شوند. برای افزایش خون سازی و کمک به کمبود فقر آهن مطالعه مقاله آجیل های خون ساز کدام است؟ مفید خواهد بود

دیابت و تاثیرات سنجد بر آن

تاثیر سنجد بر دیابت زیاد نیست اما میتوان به جای استفاده از قند و شکر از سنجد استفاده کرد.

خواص پودر سنجد در درمان پوکی استخوان و ترمیم مفاصل

سنجد برای  ترمیم شکستگی، ترک استخوان و پوکی استخوان بی نظیر است. پودر هسته سنجد غضروف ساز بوده و برای ترمیم مفاصل و کمر درد میتوان آن را با شیر میل کرد.

امروزه شیوع و گسترش پوکی استخوان و بیماری هایی مانند آرتروز به ویژه در زنان تبدیل به کابوسی وحشتناک در بسیاری از کشورها شده است. و پوکی استخوان چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است و از چهار نفر بالای ۲۵ سال یک نفر به آن مبتلا است. سنجد سرشار از فیبر و منبع غنی و کلسیم است، برای همین خوردن آن برای پیران و مادران شیرده توصیه میشود زیرا:

  • هم جلوی پوکی استخوان را میگیرد
  • دستگاه گوارش را تقویت میکند
  • سردرد های میگرنی را درمان و
  • آلزایمر را کاهش
  • و باعث تیز هوشی نوزاد شیرخوار می شود.

پیشنهاد: کدام آجیل ها ویتامین دی دارند؟

پودر سنجد را چطور تهیه کنیم؟

اگر میتوانید خودتان تعداد سنجد را با پوست و گوشت و هسته آسیاب کنید. اما اگر آسیاب ندارید یا نگرانید که هسته سنجد آسیاب شما را خراب کند میتوانید پودر سنجد آماده تهیه کنید.

خواص سنجد برای سلامتی
Properties of Elm

یک قاشق پودر سنجد را در یک لیوان شیر بریزید و آن را یا یک قاشق عسل شیرین کنید و روزانه یک وعده از آن را  با غذا یا میان وعده میل کنید‌. با ۱۴ روز مصرف این معجون ساده معجزه آن‌ را مشاهده میکنید. 70 یا 72 روز مصرف آن مکمل درمانی بسیار‌ مناسبی برای مبارزه با پوکی استخوان یا آلزایمر است.

بیشتر بخوانید
بهترین تنقلات کم کالری کدامند؟

دیگر خواص سنجد و پودر آن

  • بهترین دارو برای رفع کمبود ویتامین c و k در بدن
  • دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی
  • خاصیت ضد التهابی برای معده و روده
  • ضد اسهال، جوشدندن برگ سنجد بهترین دارو برای اسهال کودکان
  • پودر هسته در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و ارتروز را درمان میکند
  • ضد درد و تب
  • بادکشن و ضد نفح
  • مقوی قلب
  • سردرد های سرد سودایی و بلغمی را تسکین میدهد
  • پودر هسته غضروف ساز بوده و برای ترمیم مفاصل و کمردرد میتوان آن‌را با شیر میل کرد
  • از گل آن برای التیام زخم استفاده میشود
  • از ریشه سنجد برای عطر سازی استفاده میشود
  • کم‌کالری و مقوی معده

مصلح سنجد در طب سنتی

سنجد دمای بدن افراد گرم مزاج را کاهش میدهد و رطوبت بدن آنها رو نیز میگیره و بنابراین مصلح سنجد، عسل و شکر قهوه ای و نبات هستند.

عوارض مصرف سنجد

سنجد هم مانند هر خوراکی دیگه ای دارای عوارضی است از جمله:

  • یبوست
  • حصبه
  • سوء هاضمه
  • عفونت روده
  • و آمبولی

به همین دلیل افرادی که دچار این عوارض میشوند باید با مشورت پزشک سنجد مصرف کنن.

روش مصرف

پودر سنجد دو قسمت و پودر سویای بوداده یک قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا دو قاشق غذاخوری با شیر میل شوند. این صبحانه برای آقایون و خانوم ها بسیار مفید است.

خواص و فواید میوه سنجد
میوه سنجد

میوه سنجد ضد یرقان است. کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورن، کسانی که سکسکه میکنن برای درمان آن پنجاه دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورن.

سخن آخر

سنجد یکی از میوه ‌ها و مواد غذایی مفید است که متاسفانه اغلب به آن بی توجهی می‌شود. همان طور که ذکر شد، نه تنها از میوه این گیاه، بلکه از برگ و گل آن در پیشگیری و درمان بسیاری از ضعف‌ها و بیماری‌ها بهره گرفته می‌شود.

در این متن به اکثر خواص سنجد، اشاره کردیم. حتم داریم که با خواندن این همه خواص از این میوه برای استفاده از آن ترغیب شده اید. در نتیجه توصیه می‌کنیم در اولین فرصت به سراغ خرید این میوه ارزشمند رفته و با دائمی کردن حضور آن در سبد غذایی خود، از سلامتی دو چندان بهره مند شوید. اما مهم‌ترین نکته پیش از مصرف سنجد، خرید سنجد تازه و مرغوب از فروشگاه‌های معتبر و قابل اطمینان می‌باشد.

در سایت فروشگاه آجیل و خشکبار روغنی امکان انتخاب و خرید سنجد تازه و مرغوب برای شما عزیزان فراهم شده است.

zahrarezayi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *